torsdag 8 januari 2015

Valk over, igen!

I går mördades tolv människor, fyra för att ha använt sina pennor till att skapa ironi. Det finns människor som är såpass livrädda för det skrivna och talade ordet så att de blir skräckslagna och börjar besvara bläck och färg med skarpladdade skjutvapen. Så farliga anses tecknare vara att de måste tystas med våld. Helt urskilningslöst lyckades de även med att skada minst 9 och döda den tionde som inte hade med teckningarna att göra och som dessutom hade "rätt" namn. Vad som gör att man väljer att ha ihjäl människor för att få dem att sluta illustrera, överstiger min fattningsförmåga och jag vill inte ens gissa vad eller varför. Risken är överhängande att jag skulle trassla in mig i ett mörker av tankar där jag skulle irra runt bland mänsklighetens djupaste och mest vedervärdiga avskräde.

Att låtsas att det regnar eller som strutsen räkna med att allt som man inte ser, inte finns ovanför sanden som täcker ens nedkörda huvud, är en strategi som är dömd att misslyckas. När ögonen åter kommer upp ur mörkret finns allt fortfarande kvar. Det går visserligen att hålla kvar mun och näsa i sanden, men om man gör det så inträffar så småningom kvävningsdöd. Kort sagt, lögnen dödar. Vare sig man ljuger för sig själv och därmed kväver sin förmåga att se hur rätt skiljer sig från fel eller blir en övermäktig våt filt som omöjliggör att luft når ner till andningsorganet, kvävs gör man lika fullt! Och vägen tillbaka är för alltid blockerad.

Här kunde man ha tagit chansen och visat alla sörjande, anhöriga, arga och ledsna att "vi tar detta på alvar!" Precis som resten av världens ledare, fördömmer vi det som har inträffat och vi kommer att se till att göra vårt yttersta för att detta inte skall behöva hända er, aldrig! Att de inte lär sig någon gång, det går inte att tiga ihjäl problem, det är inte möjligt att vinna sympatier hos människor som är rädda, oroliga och ilskna genom att strunta i att lyssna av vad det är de skriker. Det går inte att inbilla människor att regn inte är fuktigt eftersom inte alla blir våta när det regnr. Det funkar inte att hävda blixtens ofarlighet, genom att framhålla att blixten inte är farlig, utan att den bara skadar om den slår ner!

Det är som om man vore döv, blind och oförmögen att ta in verkligheten och vill att andra som tänker, ser och lyssnar skall inse att det är bra att vara aningslös. Istället för att visa att vi är också ett alternativ, lämnar man valk over ytterligare en gång. En promenadseger och jag hör hur det nynnas på vissa håll och hur en stark stämma bryter fram.  "Halleluja, it´s raining votes"

Det är inte väljares "fel" att SD växer. Det är andras förtjänst och förtås även partiets vija att ta folket på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar