onsdag 7 januari 2015

Je suis Charlie

Ingen har kunnat undgå terrorattacken mot Charlie Hebdo i Paris, det är en fruktansvärd händelse och världen över fördöms handlingen av både vanliga människor, regeringar och även.. höga muslimska ledare. Att ta avstånd från militant islamism är precis vad som krävs för att människor skall bli mindre misstänksamma och troligtvis något mindre avigt inställda till Islam som religion. Det finns åtskilliga muslimer, som likt många kristna ägnar sig åt sin religion precis tillräckligt för att kunna anse sig uppfylla de krav som ställs för att kalla sig muslim/kristen/budhist/jude osv. Dessa människor gör inget väsen av sig och lever sina liv efter bästa förmåga. Alla som öppet bekänner sig till en religion eller politisk lära får någon gång problem med att försvara riter/seder eller att tvingas ta avstånd från ytterligheter. Det är själva beskan i att ta ställning, att man måste stå för det man själv gör och ibland, om man försvarar det, även det som andra tar sig till och hänvisar till något som man anser är bra.

Människor på till exempel facebook byter profilbild och omslagsbild till den svarta skylt där det står "Je suis Charlie" (Jag är Charlie). Detta för att visa sitt stöd för alla dem som direkt eller indirekt har drabbats av vanvettets mörker. Samtidigt finns självklart de som inte bara visar stöd, utan även ilska och aversion mot Islam som religion, muslimer i allmänhet. Och Sverige har många muslimer varav flera är icke militanta. "Sexklöverpartiet" som sedan i slutet på december 2014 styr över Sverige har målat in sig i ett hörn.

Man är såpass besatt av tanken att inte göra eller säga något som kan tolkas som att man tycker samma som SD, att man varken kan regera eller uträtta något vettigt. De som defacto leder riksdagsarbetet är just SD. Hade de inte gjort det, då hade decemberöverrenskommelsen aldrig kommit till stånd och sexklöverpartiet hade fortfarande bestått av sju partier som försökte föra en så bra politik som möjligt. Istället har det som jag nyss skrev blivit en katt och råtta-lek som inte leder någon annanstans än i diket!

Sverige borde ställa sig upp och fördömma dådet, men gör det inte. Man kunde upprätta en del av sitt sargade rykte och visa att "vi tolererar inte angrepp på yttrandefrihet och demokrati". Till den beska verkligheten hör däremot att man redan har våldfört sig på yttrandefrihet och demokrati själv, genom att göra allmäna val meningslösa i åtmindstone åtta år. Förutsatt att DÖ (decemberöverrenskommelsen) håller hela vägen ut) så kommer vi på sin höjd att se hur det ena partiet byter plats med det andra, politiken ligger fast och alltså säger somliga "varför rösta alls", medan andra säger att det bara finns ett enda alternativ sexklöverpartiet eller Sverigedemokraterna och det är här SKP (SexKlöverPartiet) har lyckats hamna i ett moment 22 !

När det gäller allt så resonerar man bakvänt, "Om vi säger att ja vi måste se över migrationspolitiken, då får SD rätt" och man gör följdbedömningen att SD då kommer att öka, men om man ser på ekvationen då märks att många har lämnat någon av de andra sju (nu ett parti) eftersom man har underlåtit att lyssna på opinionen, väljarna har känt sig lurade och har inte fått det man ville ha. Om man hade ett uns av logiskt tänkande, skulle summan snart visa sig att risken för att de som hade lämnat till exempel Moderaterna på grund av brister i politiken, lika snabbt skulle återvända om man såg till att gå väljare till mötes en aning. Det finns inga incitament att välja annan leverantör av politik om man är nöjd med det som ges. Alltså skulle SD-väljare komma tillbaka och SD bli mindre, men nej. Allt går ut på att göra tvärs emot annars kommer SD att öka. NEWSFLASH!! Sverigedemokraterna ökar eftersom de har en politik som väljare tycker är bättre än er. Socialdemokrater ökar eftersom en del tycker att de har en bättre politik än Moderaterna, så fungerar det, det går inte att förbjuda väljare att vara missnöjda!

Nu när omvärlden fördömmer attacken i Frankrike vore det guldläge för ett parti att så snabbt som möjligt ta chansen att uttala ett fördömmande, annars lämnar man målet vidöppet. Jag ser resonemang hos både privatpersoner och regeringsföreträdare att det som har hänt kan öka motståndet mot Islam och vända sig mot muslimer i allmänhet. Ja självklart kan det bli en effekt, och det vet företrädare för Islam och går följaktligen ut och fördömmer eländet. Det är viktigt att göra, visa i ord (gärna också handling) att det inte accepteras, att människor får se ett stort avståndstagande. Så länge det verkar få pågå under tystnad tolkar många (jag skulle tro de flesta) det som att Imamer osv. ratificerar militär våldsbejakande Islam. Oro är en anledning till att förbereda sig för strid och om tillräckligt många blir rädda, då möts de som är rädda för att göra upp med dem som anser sig ha rätt och då har vi ett fullt utvecklat religionskrig eller åtmindstone så riktas alla taggar mot Islam.

Hur man kan komma fram till att ett fördömmande av attacken på tidningen i Paris, skulle "gynna SD" är svårt att begripa. Om ingen annan än SD fördömmer attacken, då är det en självklarhet att alla som nu är bestörta, ledsna och rädda vänder sig mot det parti som verkar vara det enda som verkar vilja ta tag i ett problem som finns. Och då ökar Sverigedemokraterna oavsett om sexklöverpartiet har varit aldrig så tysta. Inse det någon gång att för att göra SD mindre måste man ta en diskussion med partiet och se var man kan komma överrens. Man behöver inte alls köpa hela SD-paketet och inte ens de mest knäppa förslagen. Däremot får man inse att slaget är förlorat, väljare har sagt sitt och kommer göra det igen och igen. Ju längre politiker väntar desto svårare blir det att hävda att det man säger är ens egen politik och desto mer kommer Sverigedemokraterna att växa för att till sist sitta på 51% av rösterna och då är sexklöverpartiet och deras DÖ rökta, ett parti växer på grund av vad de säger och gör samt går väljare till mötes, inte beroende på att andra partier håller käften och låtsas som om de är de enda som har tolkningsföreträde. Ta chansen nu, valrörelsen har börjat för fullt, det är knappt fyra år till nästa val och allt som sexklövern inte gjorde resulterar i att de förlorar medlemmar till dem som verkar vara vettigaste alternativet just nu. Skit i om SD kanske kunde ha sagt det först, säg det nu och visa att det inte bara är de som är ett alternativ. Kliv ur sandlådan, era sparkbyxor är våta av att ni har kastat blöt sand på varandra för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar