söndag 7 november 2010

Året som Sverige glömde

2010 kommer att bli historiskt! Det år då riksdagen i Sverige började hetsa mot minoriteter och då människor verkade mer intresserade av vad som hände ett halvsekel tidigare än vad som försiggick i nutid.

En "skandalbok" om kungen kom ut, där man inte kunde läsa något annat än vad som förekommit i tidningsrubriker då det begav sig. Man återger idag i DN  t-ex- vad "press" i Tyskland som får illustreras av Bunte skriver om ickenyheten . Bunte är en tabloidblaska som frossar i sådant som skandalpress älskar! Och man tar tillfället i akt att dessutom lägga till en ickenyhet att popstjärnan ska vara "
["...Camilla Henemark..Frontfrau der Band „Army of Lovers“"] Svenska: Camilla Henemark.. kvinnlig medlem i popgruppen Army of lovers!
Army of lovers, vem kommer ihåg dem som något annat än en gimmick? Det visar på ett ungefär hur gammalt skräp man har grävt upp i "skandalboken".

Var finns nyhetsvärdet i ungdomsfester för ett halvsekel sedan! Vad är det som gör att människor bryr sig, det spelar i dagsläget absolut ingen roll vad som hände då. Och de "kriminella element" som sägs ha deltagit på festerna. Är det äppelknyckare, människor som handlar på statens kreditkort, skaffar sig otillbörliga förmåner på skattebetalarnas bekostnad eller är det de som har glömt att betala parkeringsböter och TV-licens? Inte festade de väl med Al Capone.... nej visst, det var ju ytterligare väldigt mycket längre bak i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar