tisdag 9 november 2010

Det blåser genom gläntan

Man kan undra vilken "glänta" som det talas om i DN idag.
Uppenbarligen har man från regeringens sida äntligen börjat titta på hur arbetskraftsinvandringen fungerar. "Dörren som har öppnats" talas det om i artikeln. Vi har som bekant länge haft en "generös invandringspolitik" och det kan man knappast ha genom en glänta!
"Om skojarföretag försöker utnyttja sy­stemet för att exploatera människor från andra länder borde det finnas flera sätt att förhindra det." och [ "...kunna spela en viktig roll för att informera enskilda om vilka rättigheter de har i Sverige."] Rättigheter man har i Sverige har sedan länge varit att kunna utnyttjas som obetald arbetskraft, genom olika arbetsmarknadspolitiska projekt. Varför man nu granskar ifall Invandrare får rätt lön, men inte alla andra, kan man fråga sig. Rätten att inte utnyttjas gratis ska gälla samtliga i Sverige boende och inte enbart de som "kommer hit för att arbeta". Det borde förresten vara en självklarhet att man som i så många andra stater, ska kunna försörja sig själv. Det kommer nämligen bli svårt att försörja ett växande antal immigranter som inte kan arbeta på grund av språkliga eller kulturella hinder!

Men jag antar att man går på slak lina när man samarbetar med miljöpartiet, för att inte misstänkas för att ha rasistiska agendor. Hade man t.ex. kunnat få samma stöd från SD, skulle en lag som kan komma att begränsa invandringen direkt klassas som rasistisk och invandrarfientlig. Nu läggs det in en brasklapp om att "dörren står på glänt" och att den "inte får stängas".

Självklart ska den inte stängas, men det är fantastiskt att regeringen har insett att man måste se över arbetskraftsinvandringen, så att den fungerar optimalt och inte belastar systemet. Det har blåst genom gläntan allt för länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar