onsdag 1 december 2010

niqab ingen ras

DO:s beslut att niqab-förbud strider emot diskrimineringslagen och som kommenteras i inlägget här i AF är fel, precis som sägs i kommentaren. När ska man i Sverige inse att religion varken är en ras eller egenskap, utan just som det sägs i debattartikeln ETT STÄLLNINGSTAGANDE. Och om en individ tar ställning i en fråga, ska man även ta konsekvenserna av detta.
Jag såg ett TV-program om just niqab och hur en troende muslimsk kvinna hade löst det. Eftersom hon enligt sin religion inte får visa håret och det påbjöds niqab-förbud, rakade hon helt sonika av sig sitt hår. På det sättet, bröt hon inte mot sin religiösa övertygelse.
Man kan om man ska kunna fungera i ett samhälle, inte välja en handling (ta på sig slöja) som försvårar det för samhället (arbetsgivare) att anställa. Det är i ett demokratiskt samhälle, de få som ska anpassa sig efter hur de många anser! Därmed inte sagt att de många får diskriminera på grund av åsikt eller egenskap. Men att bära Niqab är ett ställningstagande. Det ska alltså inte falla under diskrimineringslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar