torsdag 2 december 2010

När har Sverige varit alliansfritt!

Tidningar och media är alltid fulla av nyheter som alla borde känna till. Hemliga papper är inte hemliga, när de väl har läckt ut. En nyhet är gammal så fort den är såld och "hemliga planer" öppna när första tidningen är såld, första löpsedeln läst. I dagens DN, kan man läsa "avslöjandet" att Sverige inte är alliansfritt, utan en stark stabil samarbetspartner till USA .
Frågan är när Sverige någonsin var alliansfritt eller ens neutralt i krig!
Under 2:a världskriget lät vi tyskland transportera förnödenheter till sina trupper i ockuperade länder, vi hade nära samarbete med nationalsocialistiska partiet (nationalsocialism=socialism inom nationen(landet)).
Japp! Hitler var socialist precis som Stalin och dessutom var de vänner tills de upptäckte att de ville närma sig socialism från olika håll. Hitler ville utöka Nationen till att omfatta hela världen, Stalin ville inte bli Tysk. Att man skulle närma sig målet genom massmord och terror, var de emellertid båda överens om.

Genom tiderna har Sverige mer eller mindre allierat sig med åtskilliga nationer, oftast alla stater med extrem-socialism. Vi har med andra ord aldrig varit alliansfria i fred och neutrala i krig.
Att vi nu ansluter oss till den starkaste och säkert mest troliga vinnaren USA, är knappast förvånansvärt, med tanke på hur vi har valt danspartner tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar