måndag 16 februari 2015

Människor vet inte vad naturligt är

Kanske är det eftersom jag är från Göteborg och har förmågan att alltid koppla ihop eller plocka isär det som människor säger eller sådant som jag läser. För den som inte har det medfött är det svårt att förstå. Vi göteborgare berättar inte bara vitsar, vi skrattar också. Åt allt. Det finns inget som är heligt och allt kan man skratta åt. Det är först när man börjar komma norröver när folk börjar bli skitnödiga när jag råkar berätta historien om Bellman, en fransman en Tysk och.. ja. Att skratta är nödvändigt och att ifrågasätta är nyttigt. Det kan bli hejdlöst roligt om man läser en dagstidning på rätt sätt.

Tänk er till exempel att det står om att nu har trafikverket tagit fram åtgärder för att uppnå nollvision.
För det första så kan man dela upp ordet i två nämligen noll och vision. Alltså vill trafikverket uppnå noll vision, blindhet. Men nej, de säger att det ska syfta på noll döda i trafiken. Och hur ska man uppnå det! Människor dör, det är inget trafikverket kan göra något åt. Hönan agda går ut i gatan och får en tegelsten i huvudet poff! Som det inte skulle räcka så minskar man antalet dödsfall inom sjukvården och då undrar jag genast om inte sjukvårdspersonal ramlar av pinnen, vad är det för sorts ubermänniskor som inte kastar in trasan? Självklart så kommer det förekomma dödsfall inom sjukvården hur man än gör. Vi måste rädda liv.. hur då! Det finns inga liv att rädda, everything must die. Men nej då, här ska det räddas liv från vad? Människor dör i förtid, nej vet du vad. Människor dör när de ramlar av pinnen, glöm att du kommer att dö i förtid, när det är dags så är det dags och du får helt enkelt acceptera att du blir struken ur livets bok. Den som ingen människa har tillgång till. 

Människan är för smart för sitt eget bästa, lever för morgondagen och glömmer vad den gjorde i morse, det tar jag sedan, imorgon är en ny dag (jaha är det fredag, ja nää då får jag ta det på måndag för ikväll ska jag festa!) Och Booom! Måndag i respirator på stora sjukhuset, det blev ingen månskenstur, det bidde att ligga och vänta. På döden!

Lär dig att du inte kan förlänga någonting, du har den tid som du har sedan är det slut på den. Frispel är för figurer i dataspel, inte för dig. Game over. Och inte kan du spara för att göra om det du misslyckades med får du en buss i arschlet då sitter den där och du har svårt att skita resten av livet. Tänk nu på att du är skapelsens krona.. kan du springa ikapp en kanin utomhus? Inte! Då är alltså den snabbare än vad du är och bättre rustad för att va? Jaha du kan skjuta en älg, lät du den få första chansen! Nähää.. du panga på direkt..va tuff du är. Vilken bedrift att peka på något och se det ramla ihop och dö. Kunde du inte låtit bli att förkorta livet för Helge? Du ville ha huvudet på väggen?? Ja men varför hängde du inte ditt eget där. Inse att du är en plåga för naturen, inget som bidrar till något annat än ditt eget nöje. Du kan inte ändra på något, inte skapa det som inte finns. Allt du gör är att härma japanerna, ta något bra och kopiera, gör du det bra då blir det mer än en rostig bil.

Jaså du gör allt för att leva länge, hur då? Du äter inte fett! Nej men ät lagom då och gör något annat än att sitta framför datorn, hur svårt ska det vara att äta tillräckligt! Inte socker..sötningsmedel?? Inget tillsatt socker??? Men snälla du om det finns socker då behöver du inte tillsätta socker till den där färskpressade juicen som har stått i lagerhyllan i ett halvår.

Naturligt? Hur menar du att läsken är naturlig, sockerdricksträd fanns i boken om Pippi Långstrump, i verkligheten växer ingen läsk, den blir till i ett laboratorium! Tvättmedel, är det bra miljöval! Men ge dej nu, hur kan det vara bra för miljön att spola ut tvål i vattnet, då dör fisken. Jaha du menar att du slipper äta den, ja men det vet du väl inte. Du kanske käkar en fiskpinne och i den ligger fisken som kroknade av att snorta ditt miljövänliga tvättpulver!!

Är de gjorda i fabrik! Fiskpinnar?? 

Miljön, har du tänkt på miljön? Jaså du har det, vad tänkte du då! Att du ska göra något åt den globala uppvärmningen?? Den kan väl inte du göra något åt, blir det varmare så blir det! Du, temperaturen har gått både upp och ner, landisar har växt och de har smält bort och inte sjutton var det för att någon började gasa mer med sin automobil inte!! 

Är du trött på mig! Ja men gå och lägg dig då, det är mer naturligt än monsterläsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar