onsdag 11 februari 2015

SD är riksdagens rockgrupp

Hur ska man komma åt problemet med en skenande invandring, en havererad integrationspolitik och det kaos som har uppstått i Stockholm, där polisen nu tvingas rensa upp efter 500 tältande tiggare? Vissa vill inte fixa problemet eftersom det innebär att drastiskt skärpa de regler som just nu reglerar immigrationen till Sverige. Hur gör de då!

När det gäller Folkpartiet går man ut med ett ogenomtänkt påstående om att vilja införa lite mer omfattande regler när det gäller integrationspolitiken. Idéerna har man stulit från Sverigedemokraterna, som i det senaste valet på fullständigt demokratiskt sätt, vann tillräckligt med röster för att kunna räkna sig som Sveriges tredje största riksdagsparti. Varför var det ogenomtänkt att göra ett integrationsutspel?

För att förstå det är det nödvändigt att inse att de som röstade på SD är medvetna väljare, inte sådana som byter parti på samma sätt som andra byter tandkräm. Sverigedemokrater är väljare som visserligen har känt sig svikna av etablissemanget (sju partier), men också sympatiserar med de stora delarna av partiets program om att satsa mer pengar på Sverige än att ge bort rikedomar till resten av världen. Och det är här FP gjorde sitt misstag. I sin iver att vinna tillbaka de förment okunniga och missnöjda ”arga unga männen”, ger man ett löfte som SD-väljare känner igen och var anledningen till att de röstade på just Sverigedemokraterna. De har ingen anledning att stödja Folkpartiets populism, de påminns bara om den bristande integrationspolitiken.

Och dessutom, har FP valt att ingå i den koalition som kallar sig själva DÖ (Decemberöverrenskommelsen), en kartell som har svurit att samfällt stänga SD ute. Att rösta på Folkpartiet är alltså ingen god idé eftersom då SD inte har den minsta chans att nå upp till de 51% som skulle slå undan benen på DÖ totalt (om demokratiska val ännu är möjliga 2022.) Alltså vad händer?

Det som har inträffat är att FP ytterligare en gång trummar för något som de när rösterna har flutit in, inte bryr sig om att fullfölja. Och de som Folkpartiet hade tänkt vinna över till sin sida, de byter parti men inte som tänkt eftersom de är medvetna om FP´s tidigare svek och att enda anledningen till att få detta som Hägglund tjatar om, är att lägga sin röst på.. SD!


Eftersom hur man än vrider och vänder på saken, är Sverigedemokraterna likt AC/DC, ett gäng som tror på sitt format och ständigt levererar samma sorts svängiga musik. Ointresserad av den dansbandspolitik som övriga partier levererar år efter år, spelar SD rock ´n roll. Och alla vet att dansband har en viss förmåga att vattna ur covers på andras låtar, det är ganska uppenbart varför människor köper biljetter till SD´s gig och låter dansbanden öva i sin korporativa lokal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar